Няколко съвета за финансова стабилност

финансова стабилност lead consult

Основно правило за постигане финансова стабилност е приходите да бъдат повече от разходите. Тази организация на средства позволява възможността за заделяне на средства.

В днешната статия Ви представяме няколко лесни съвета, на достъпен език, които ще ви помогнат да сте финансово стабилни и да не се притеснявате за утрешния ден.

  1. Създайте личен бюджет и бюджет на домакинството си и се придържайте към тях! Това е първа и основна крачка за постигане на финансова стабилност.

Важно е да знаете точно колко са приходите Ви (заплата, приходи от допълнителна трудова дейност, наеми, ренти и прочее), както и да сте наясно какви са месечните Ви разходи, коя част от бюджета Ви изразходва най-много от средствата Ви, има ли излишни разходи, които може да съкратите, какво може да си позволите с наличните средства и за кое ще трябва да спестите, и изчакате.

Да бъдете наясно с текущото си финансово състояние и да обмисляте разходите си, са ключови фактори.

  • Преразгледайте и пре-разпределете своите разходи. Записвайте всеки разход, независимо малък или голям. Всяко домакинство има излишни и ненужни разходи, както и такива, които могат да бъдат намалени, без да се лишавате.

Преразгледайте договорите си с мобилни оператори, доставчици на услуги и др. Със сигурност ще откриете, че има по-изгоден вариант за Вас като тарифен план на услугата, с който ще спестите пари и ще използвате същите услуги с голяма вероятност. 

  • Бели пари, за черни дни“. Сигурно сте чували тази известна поговорка – спестявайте! Това е една важна стъпка за постигане на финансова стабилност. Не харчете всичко, което изкарвате!

Заделяйте поне 10% от доходите си и ще имате възможността да посрещнете неочаквани разходи, и да се чувствате по-уверени по отношение на личните финанси. Така ще имате и фонд за спешни, непланирани нужди, без да губите финансова стабилност.

  • Не бързайте – започнете с малки крачки и ясни цели. Финансовата стабилност се изгражда и поддържа цял живот. Грижата и усилията за постигането ѝ са пътят към нея.

Финансовата стабилност е едно устойчиво, финансово състояние с тенденция към увеличаване на средствата, с които разполагате. Постигането на лична финансова стабилност е Във Ваши ръце!

Екипът на Lead Consult разполага с юристи, с необходимите познания и опит в материята. Разгледайте пълен списък с, предлаганите от нас, услуги тук.⇽


За консултации, можете да се свържете с нас на:

☎ Телефон: + 3598 888 33 600
✉ Имейл: office@leadconsult-bg.com

Scroll to Top