Странни закони по света

Всяка държава има различни традиции и законите на всяка държава са различни. Понякога те могат да бъдат наистина странни, друг път си имат много логично обяснение, за да съществуват.

Странни закони по света. Вижте едни от най-странните закони, който съществуват по света!

Забранено е да режеш кактус

Това е абсолютно забранено в Аризона. Нарушителите могат да бъдат осъдени на 25 години затвор. Ако посетите някога Аризона, не се опитвайте да се забавлявате по този начин.

Да шофираш без риза в Тайланд

Шофиране на кола без риза се счита за обидно в държавата Тайланд. Независимо колко е горещо, шофьорите трябва винаги да бъдат облечени с връхна дреха.

Незаконно е да се хранят гълъби във Венеция

Ръцете на туристите на площад „Сан Марко“ във Венеция винаги са пълни с храна, с цел да привлекат хиляди гълъби и да успеят да направят красиви снимки. Органите на реда в гр. Венеция официално забраняват храненето на гълъби през 2008 г.

Ако ви хванат да храните гълъби бихте могли да получите глоба до 700 Евро.

Носене на високи токчета до Акропола е незаконно

Ако планирате почивка до Гърция уверете се, че имате подходящите обувки. Страната забранява носенето на високи токчета в Акропола през 2009г.

Не е ясно защо някой би искал да обикаля Акропола на токчета, но гърците въвеждат тази забрана, за да предпазят руините от щети причинени от острите токчета, с които се върви по тях. Руините са на близо 2500 години, така че уважавайте това правило и носете обувки с подходяща подметка, ако планирате да почивате там.

Не носете тениска с лика на Мечо Пух в Полша

Полша издава забрана да се носи тениска или блуза с лика на един от най-обичаните анимационни герои – Мечо Пух. Тази забрана важи, ако сте в близост до детски площадки или училища. Причината е, че Мечо Пух е облечен само с тениска и е без панталони, което населението на Полша намира за неподходящо и смущаващо.

Ако планирате посещение до тази страна най-добре оставате дрехите си с лика на Мечо Пух у дома, за да се чувствате спокойни.

Незаконно е да се носи броня в британския парламент

Звучи много странно, че е възможно някой да иска да посети британския парламент целият облечен в костюм от броня. Но този древен закон датира от 1313 г. Британците биха могли да отменят този закон, но тъй като бронята наистина не е толкова често облекло, но засега законът остава непроменен.

Без селфита с Буда в Шри Ланка

Когато си правите селфи с Буда вие му обръщате гръб. Този знак на неуважение се наказва с лишаване от свобода в Шри Ланка. Също така се счита за неуважително да насочвате пръст към Буда, а понякога има и забрани за правенето на снимки със статуите.

Незаконно е да използваш хвърчило в щата Виктория в Австралия

В югоизточния край на Австралия в щата Виктория е незаконно да използваш хвърчило на публично пространство, ако с това пречиш на друг човек. Всъщност дори не можете да играете с хвърчило на публично място, ако това дразни някой друг. Любителите на хвърчила е по-добре да избягват този щат.

Както сами разбирате странни закони по света има доста! Дали някои от законите в България биха се сторили странни за хора от останалите държави, може би някой ден ще разберем това.

Екипът на Lead Consult разполага с юристи, с необходимите познания и опит в материята. Разгледайте пълен списък с, предлаганите от нас, услуги тук.⇽


За консултации, можете да се свържете с нас на:

☎ Телефон: + 3598 888 33 600
✉ Имейл: office@leadconsult-bg.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
LinkedIn
Instagram
Scroll to Top