Публикации

Нов директор на Агенцията по вписванията

gc 0021 300x225 Нов директор на Агенцията по вписваниятаОт началото на месец Октомври 2010г. директор на Агенцията по вписванията е Виолета Николова,  завършила специалностите “Право” и “Международни икономически отношения” в Университета за национално и световно стопанство и  има многогодишен юридически стаж.

Мястото бе овакантено от 08.10.2009г, когато със заповед на министъра на правосъдието бе освободена Даниела Митева и за временно изпълняващ длъжността беше определен Анастас Георгиев- неин заместник до тогава.

В Агенцията по вписванията функционират четири регистъра: Търговски Регистър, Регистър БУЛСТАТ, Имотен и Брачен Регистър. В Търговски Регистър от 01.01.2008г, се извършват всички регистрации и пререгистрации на фирми на територията Р България. Целта на тази единна, информационна система е да се осигури публичен достъп до досиетата на фирмите и да се предотвърди дублирането на имената на фирмите.

Към момента е прието на първо четене удължаването на срока за пререгистрация с шест месеца – до 30.06.2010г, три дни след публикуването му в Държавен вестник то ще стане факт.

Няма коментари за този пост. Напишете първия.